fbpx

Tavanele extensibile cu linii iluminate

O modalitate de a transforma finisajul tavanului în ceva extraordinar este instalarea liniilor de lumină pe un tavan extensibil, foto. O mică adăugare la decorul existent poate aduce în mod dramatic la viață designul suprafeței plane.

Caracteristici ale tavanelor extensibile cu linii ușoare

O abordare relativ nouă a organizării decorului tavanului a câștigat doar recent o acceptare pe scară largă. Cu un aspect destul de simplu, necomplicat al soluției de proiectare, s-a dovedit a nu fi atât de ușor de implementat ideea în practică. Nu va fi nevoie de mai puțin efort pentru a face dungi luminoase decât pentru un decor pe două niveluri.

Prin urmare, înainte de a continua planificarea liniilor strălucitoare pe un tavan extensibil, este necesar să se ia în considerare anumite restricții impuse structurii:

  • numai lămpile cu LED-uri sunt folosite pentru a ilumina suprafața tavanului, nu sunt potrivite altele pentru acest tip de decor;
  • numărul covârșitor de compoziții de linii luminoase sunt construite ca o figură geometrică de linii drepte, rupte și intersectate. Versiunile curbilineate și arcuate ale liniilor planante pentru tavanele extensibile, fotografii, sunt rareori folosite datorită intensității mari a forței de muncă a construcției;
  • acest tip de iluminare liniară într-un tavan extensibil este utilizat atât pentru designul decorativ, cât și ca sursă de lumină independentă;
  • culoarea strălucirii este determinată de tipul sursei de lumină LED, de prezența unui filtru și de tipul de țesătură elastică.

Cel mai frecvent se folosesc linii LED albe, în cazuri rare galbene sau albastre. Culoarea strălucirii este determinată de tipul de LED-uri, de obicei există trei culori de bază - roșu, galben și albastru. În plus, tavanul extensibil acționează ca un filtru, reduce oarecum strălucirea și saturația strălucirii.

De obicei, mai multe culori nu sunt utilizate într-o singură linie în același timp, deoarece suprapunerea suprafeței tavanului estompează fluxul de culoare, în loc de iluminare mixtă moale, se formează un lanț de pete colorate. Prin urmare, corpurile de iluminat cu LED liniare încorporate într-un tavan extensibil sunt de obicei monocrome.

Tipuri de tavane cu lămpi liniare încorporate

Versiunea specifică a sursei de lumină este determinată în funcție de designul tavanului, înălțimea spațiului de tavan și dimensiunea benzilor planificate. De obicei, două tipuri de lămpi sunt utilizate pentru a forma fluxul luminos:

  • modele de bandă sau cablu, constând din sute de LED-uri punctiforme aplicate pe o bandă polimerică;
  • lămpi tubulare LED T5-T8 pe bază de matrice de 50-120 cm lungime.

Liniile de lumină pe un tavan extensibil, în ciuda tuturor atractivității unei astfel de soluții, rămân o tehnică de proiectare foarte specifică. Dungile luminoase sunt potrivite pentru un hol sau un coridor lung, hol, birou sau zonă de producție. În afară de aspectul neobișnuit, acest tip de lămpi nu are practic avantaje speciale.

Despre LuxeDesign

Datorita unei echipe tinere si dinamice suntem in masura sa va oferim solutii unice in ceea ce priveste originalitatea spatiului dumneavoastra. Materialele promovate de noi pot satisface cele mai exigente cerinte tehnice si estetice. Pe langa produsele mentionate pe site, firma LUXEDESIGN poate furniza si alte tipuri de materiale ce tin de amenajarea unui spatiu atat la interior, cat si la exterior – placari tapet piatra, placari cu lemn (cu rol acustic sau decorativ), pereti mobili de compartimentare, lambriuri acustice sau sticla securizata rezistenta la foc.

Adresa oficiului

mun. Chisinau, s. Hulboaca

Stefan cel Mare, 56

+373 68161617

+373 78161617

+373 79161617

Program de lucru

Lucrăm zilnic

Luni - Sâmbătă: 9:00 - 18:00

Duminică: zi de odihnă