fbpx

Tavane extensibile mate

Starea de spirit a gospodăriei depinde de modul în care interiorul este creat în casă. Tavanul extensibil mat poate fi de două tipuri - realizată din folie din PVC sau din materiale speciale termocontractabile, similare cu țesătura.

Astăzi, astfel de tavane extensibile mate sunt foarte populare și sunt deja prezente în aproape orice apartament. Datorită lor, camera capătă o atmosferă deosebită confortabilă și elegantă. Mai mult, pânza mată este populară și în multe țări ale lumii, de exemplu - Germania, America.

Caracteristici ale tavanelor mate

De ce sunt populare tavanele extensibile mate? Astfel de modele sunt populare nu numai pentru că arată minunat și adaugă o anumită „poftă” la interior. Tavanele sunt apreciate pentru o instalare rapidă, o suprafață ideală plană, o varietate de culori și lipsa unui efect de oglindă. În plus, nu se tem de fisuri și deformări care pot apărea pe structurile de gips-carton.

Datorită structurii tavanelor extenibile mate, stilul și armonia din cameră sunt accentuate, defectele vizibile sunt perfect ascunse. Un alt avantaj este varietatea culorilor. Acest lucru face posibilă crearea unei atmosfere personalizate în cameră. Chiar și într-o zonă mică, de exemplu, într-un coridor, o baie, o bucătărie sau un birou, o structură mată de tensiune este ideală.

De ce recomandă experții să instaleze tavane extensibile mate:

 • După instalare, suprafața tavanului este perfect plană.
 • Când clădirile noi se micșorează, pot apărea deformări, ceea ce nu este îngrozitor pentru un tavan mat.
 • Astfel de modele fac posibilă „ascunderea” defectelor vizibile inutile, cum ar fi cablarea electrică, diferențe puternice între plăcile de pe tavan.
 • Instalarea nu necesită mult timp, în timpul lucrărilor de instalare practic nu există resturi, în ceea ce privește aripa, este mult mai mică decât atunci când se instalează alte tipuri de tavane extensibile.
 • Costul tavanelor extensibile mate este mult mai ieftin decât structurile din gips-carton.
 • O caracteristică distinctivă este durata de viață lungă și întreținerea ușoară.

Tavane extensibile mate: argumente pro și contra

Orice materiale de construcție sau finisare utilizate pentru a crea un interior au atât dezavantaje, cât și avantaje. Tavanele întinse mate nu fac excepție.

Plusurile includ:

 • O gamă largă de culori care vă permite să creați diverse soluții de design;
 • Rezistență la umiditate (puteți instala structuri în baie fără teama de mucegai);
 • Capacitatea de a rezista la volume mari de apă, ceea ce face posibilă excluderea inundațiilor de către vecini de sus;
 • Instalare simplă și rapidă - aceste lucrări nu durează mai mult de 4 ore;
 • Lipsa inflamabilității, adică siguranța la incendiu este respectată.
 • În timpul producției, substanțele nocive pentru om nu sunt utilizate; țesătura elastică mată poate fi instalată în orice cameră de zi.

Dezavantajele design-urilor includ:

 • Tavanele mate extensibile nu tolerează temperaturile scăzute, prin urmare, nu este recomandat să le instalați într-o cabană de țară care nu este încălzită iarna;
 • Necesitatea conectării pânzelor prin lipire (lățimea standard a pânzelor este de 3 m, dacă tavanul din cameră este mai mare, atunci nu puteți face fără lipire).

După cum puteți vedea, există mult mai multe avantaje pentru tavane mate decât dezavantaje și acesta este un alt motiv pentru care desenele sunt atât de populare.

Despre LuxeDesign

Datorita unei echipe tinere si dinamice suntem in masura sa va oferim solutii unice in ceea ce priveste originalitatea spatiului dumneavoastra. Materialele promovate de noi pot satisface cele mai exigente cerinte tehnice si estetice. Pe langa produsele mentionate pe site, firma LUXEDESIGN poate furniza si alte tipuri de materiale ce tin de amenajarea unui spatiu atat la interior, cat si la exterior – placari tapet piatra, placari cu lemn (cu rol acustic sau decorativ), pereti mobili de compartimentare, lambriuri acustice sau sticla securizata rezistenta la foc.

Adresa oficiului

mun. Chisinau, s. Hulboaca

Stefan cel Mare, 56

+373 68161617

+373 78161617

+373 79161617

Program de lucru

Lucrăm zilnic

Luni - Sâmbătă: 9:00 - 18:00

Duminică: zi de odihnă